Oversigt over aktiviteter

date Tirsdag d. 27. november 2018
venue Saksild, sognehuset ved præstegården
description Danmark har med N.F.S. Grundtvig fået en særlig forståelse af dannelse, som vi i disse år med det store fokus på 'dannelse' måske skal minde os selv om. Hvad er dannelse egentligt - og kan vi bruge det til noget?
Hans-Tyge B.T.T. Haarløv (1978) er opvokset i Sønderjylland og ud-dannet cand. mag. i historie og fransk med speciale om mindretals-forhold i Bretagne. Hans-Tyge har arbejdet siden 2006 som højsko-lelærer med undervisning, foredrag og turguide på Rønshoved Høj-skole.

date Tirsdag d. 15. januar 2019
venue Saksild, sognehuset ved præstegården
description Frk. Kristine Marie Jensen (1858-1923) var ugift husbestyrerinde i København. Bag disse nøgterne data om et tilsyneladende anonymt kvindeliv gemmer sig intet min¬dre end et ikon: Frøken Jensen, for-fatteren til danskernes mest elskede kogebog. Men på hjemmefronten var hun også reservemor og mæcen for den senere kendte opera-stjerne, Lauritz Melchior.
Følg med fotos og fortælling i sporet af et eventyrligt kvindeliv, der startede som forældreløs pige i Randers og endte som hele Danmarks Frøken Jensen.

date Tirsdag d. 29. januar 2019
venue Saksild, sognehuset ved præstegården
description ”Intelligente mennesker keder sig aldrig”, siger man. Men det passer ikke; de fleste af os kan sagtens kede os alligevel!
Men hvad vil det egentlig sige at kede sig? Hvorfor har de fleste af os det svært med kedsomheden og skynder os væk fra den? Og hvad mister vi, hvis ikke vi tør tage ophold i kedsomheden? Og til slut: findes der en dybere, eksistentiel kedsomhed, som kun Vor Herre kan hjælpe os med at tage livtag med?
Sognepræst i Jelling
Tidligere højskolelærer, seminarielærer og viceforstander på Brand-bjerg Højskole - og klummeskriver på Kristeligt Dagblad.

date Tirsdag d. 19. marts 2019
venue Saksild, sognehuset ved præstegården
description Robusthed er et af tidens nøgleord. Over for det står magtesløshed. Kirken har noget at sige om begge dele.
Vi skal bestå både en teoriprøve og en praktisk køreprøve, før vi får lov at køre rundt i trafikken, og vi skal tage jagttegn, før vi får lov at gå på jagt. Vi skal lære. Men modgang og lidelse smides man brutalt ud i uden forudgående instruktioner eller læretid, og så må man ellers klare sig, så godt man kan. Derfor søger mennesker efter kræfter og ressourcer. Eller robusthed, som er det mest anvendte begreb for tiden. Robusthed har inden for de seneste 20 år udviklet sig til et massivt forskningsfelt, og der er svar i hyldemeter af litteratur. Det siger i sig selv noget om, at mennesker har brug for et sted at hente kræfter. Når det kommer til de mest afgørende områder i vores liv, sundhed, trofast kærlighed fra vores nærmeste, et langt liv, kan vi ofte være uden helt indflydelse. Vi bliver ikke spurgt, om vi vil miste, være syge eller angste. I de situationer er der en enorm lettelse i at sige, at ”her er jeg magtesløs, her må en anden træde til.” I foredraget vil sognepræst Lone Vesterdal præsentere, hvordan begrebet robusthed ser ud fra teologiens og troens optik.
Lone Vesterdal er sognepræst ved Bramdrup Kirke og forfatter til "Robust - om tro og magtesløshed", Eksistensen, 2017. Hun er cand.mag i dansk, fransk og religionshistorie og cand.theol. MA i sjælesorg og forfatter til bøger om sjælesorg, tab og tro.

Alle, der ønsker at deltage i foredragsrækken, skal, som vi plejer, melde sig til samtlige foredrag. Det koster 200,- kr. - men så er kaffen også betalt.
Mikala Petri og Lars Hannibal holdt en fantastisk koncert i Saksild Kirke den 19. april 2018.
Mikala Petri tryller på en af sine fløjter

Her kan du se billeder fra aktiviteter afholdt i Saksild og Nølev sogne.