Oversigt over aktiviteter

date Lørdag d. 26. januar 2019
time 13:00 - 16:30
venue Gylling Kirke
description Lørdag den 26. januar 2019 – Gylling forsamlingshus og kirke:
Kl. 13.00 Karen Marie Mortensen, pastor emerita. Ondskabens banalitet
Kl. 15.00 Ida Riegels, cellist. Koncert og lidt om 1000 km på cykel med cello på ryggen

date Tirsdag d. 29. januar 2019
time 19:30 - 21:30
venue Saksild, sognehuset ved præstegården
description ”Intelligente mennesker keder sig aldrig”, siger man. Men det passer ikke; de fleste af os kan sagtens kede os alligevel!
Men hvad vil det egentlig sige at kede sig? Hvorfor har de fleste af os det svært med kedsomheden og skynder os væk fra den? Og hvad mister vi, hvis ikke vi tør tage ophold i kedsomheden? Og til slut: findes der en dybere, eksistentiel kedsomhed, som kun Vor Herre kan hjælpe os med at tage livtag med?
Sognepræst i Jelling
Tidligere højskolelærer, seminarielærer og viceforstander på Brand-bjerg Højskole - og klummeskriver på Kristeligt Dagblad.

date Lørdag d. 23. februar 2019
time 13:00 - 16:00
venue Gosmer forsamlingshus og kirke
description Kl. 13.00 Christian Hjortkjær, ph.d. og højskolelærer: Du skal sørge! – En kierkegaardsk diagnose
Kl. 15.00 Duo Danica, finalekoncert

date Tirsdag d. 19. marts 2019
time 19:30 - 21:30
venue Saksild, sognehuset ved præstegården
description Robusthed er et af tidens nøgleord. Over for det står magtesløshed. Kirken har noget at sige om begge dele.
Vi skal bestå både en teoriprøve og en praktisk køreprøve, før vi får lov at køre rundt i trafikken, og vi skal tage jagttegn, før vi får lov at gå på jagt. Vi skal lære. Men modgang og lidelse smides man brutalt ud i uden forudgående instruktioner eller læretid, og så må man ellers klare sig, så godt man kan. Derfor søger mennesker efter kræfter og ressourcer. Eller robusthed, som er det mest anvendte begreb for tiden. Robusthed har inden for de seneste 20 år udviklet sig til et massivt forskningsfelt, og der er svar i hyldemeter af litteratur. Det siger i sig selv noget om, at mennesker har brug for et sted at hente kræfter. Når det kommer til de mest afgørende områder i vores liv, sundhed, trofast kærlighed fra vores nærmeste, et langt liv, kan vi ofte være uden helt indflydelse. Vi bliver ikke spurgt, om vi vil miste, være syge eller angste. I de situationer er der en enorm lettelse i at sige, at ”her er jeg magtesløs, her må en anden træde til.” I foredraget vil sognepræst Lone Vesterdal præsentere, hvordan begrebet robusthed ser ud fra teologiens og troens optik.
Lone Vesterdal er sognepræst ved Bramdrup Kirke og forfatter til "Robust - om tro og magtesløshed", Eksistensen, 2017. Hun er cand.mag i dansk, fransk og religionshistorie og cand.theol. MA i sjælesorg og forfatter til bøger om sjælesorg, tab og tro.

Alle, der ønsker at deltage i foredragsrækken, skal, som vi plejer, melde sig til samtlige foredrag. Det koster 200,- kr. - men så er kaffen også betalt.
Mikala Petri og Lars Hannibal holdt en fantastisk koncert i Saksild Kirke den 19. april 2018.
Mikala Petri tryller på en af sine fløjter

Her kan du se billeder fra aktiviteter afholdt i Saksild og Nølev sogne.