Nye indlæg

Nyt år – ny struktur

Skrevet af Barbara Lees
03-12-2018
Fra den 1. januar hedder vi Kystpastoratet. Saksild og Nølev sogne bliver lagt sammen med Gosmer, Halling, Randlev og Bjerager sogne. Sådan er det blevet bestemt ovenfra - ja, ikke helt ovenfra, men af biskop Henrik Wigh-Poulsen. Altså ikke en guddommelig, men en biskoppelig ny ordning. Min kollega i Gosmer og Halling sogne, Hanna Nissen, har søgt sin afsked til 1. marts 2019. Der bliver ikke ansat en ny i hendes sted. Således skal vi kun være 2 præster, hvor vi før var tre. Vi to, der er tilbage, Mette Sørensen i Randlev-Bjerager og undertegnede, er fra 1/1 begge ansat som sognepræster i hele det nye Kystpastorat. Det samme gælder de øvrige kirkelige ansatte.

Der er ingen grund til at gøre en dyd af nødvendigheden, men vi arbejder alle sammen på at få det bedste ud af det – menighedsrådene, ansatte og præster. Og det skal nu nok lykkes; i hvert fald er der fra alle sider megen god vilje. Det kan dog ikke undgå at få konsekvenser, at der nu er skåret ned på bemandingen. Bl.a. kommer det til at betyde noget i forhold til gudstjenestefrekvensen.

A pro pos gudstjenester, så indeholder kirkebladet denne gang en oversigt over samtlige gudstjenester i det nye Kystpastorat og håbet er, at menigheder lader sig flytte. At man er villig til at gå over sognegrænser. Er der ikke gudstjeneste i ens ”egen” kirke, vil man forhåbentlig søge til den kirke, hvor der er.