Tirsdag d. 30. januar 2018
Saksild, sognehuset ved præstegården
Gerda Neergaard Jessen tager et kraftigt livtag med det perfekte menneske, som ønsker den perfekte karriere, den perfekte familie, den perfekte krop, og som ikke vil fejle. Hun er generøs med indspark fra sociologien, fra samfundsdebatten, fra Biblen og fra sit eget liv. Og så er det en hyldest til det rodede liv og til mennesket, der har set i øjnene, at man er fuld af fejl.
Gerda Neergaard Jessen er sognepræst i Skorup-Tvilum. Hun er en levende og givende foredrags-holder, underholdende, letforståelig og vækker eftertanke.

Tirsdag d. 20. februar 2018
Saksild, sognehuset ved præstegården
Man kunne godt sætte spørgsmålstegn efter denne overskrift, og det ville de fleste sikkert gøre. For er det virkelig sandt? Bliver vi visere med alderen? I gamle dage var man ikke i tvivl: alle er f.eks. enige om, at de tre vise mænd, der kommer til det nyfødte Jesusbarn, er ældgamle. Sådan er de blevet frem-stillet i kunsten i alle de mange mellemliggende år. Der har kunstnerne været enige: Disse mænd er jo vise, som der står skrevet, altså må de være gamle.
I det gamle Roms storhedstid var statsrådet, senatet, sammensat af mænd, der alle var over 60 år = senile. De skulle være gamle, før man turde betro dem den store opgave at styre land og rige. Det er faktisk kun i den allernyeste tid, at man ikke mere er så sikker på, at høj alder er lig med stor vis¬dom. Vi har fået et andet syn på alder. Og et andet syn på visdom. Og så er det endda kun i den vestlige kultur, at ærbødigheden for de gamle har måttet vige pladsen for det modsatte, i bedste fald for overbærenhed, i værste fald for foragt. Vi vil i foredraget rejse gennem historien og ud i verden og se på, hvordan synet på alderdommen har skiftet gennem tiderne og på forskellige steder af kloden. Og måske også komme lidt ind på hvorfor. For logisk er det jo ikke: vi ”moderne” gamle er jo både sundere og stærkere end tidligere tiders gamle.
Marianne Hesselholt er Cand.mag. og forfatter. Var indtil 1996 gymnasielærer og har siden levet som fuldtidsforfatter og foredragsholder. Har skrevet en række romaner, bl.a. 5 biografiromaner om salmedigterne Kingo, Brorson og Ingemann, et par børnebøger og to novellesamlinger.

Torsdag d. 22. februar 2018

(Skærtorsdag den 29/3 holder vi fri).

Vi skal synge både nye og gamle salmer samt enkle børnesange og fagtesange for babyerne, som ligger og lytter, kigger, sidder på skødet, eller bare sover eller bliver ammet.

Vi skal også lytte til orgelmusik og lege enkle sanglege, og måske kommer kirketjener Børge og blæser sæbebobler .

Der er ingen krav om at barnet skal gøre noget bestemt eller lytte på en bestemt måde, og det hele foregår i en afslappet atmosfære. Nogle sange, salmer og remser kender I sikkert i forvejen, andre lærer vi hen ad vejen. Bagefter får vi en kop kaffe og en snak.

Du kan få en folder om babysalmesang i Sognegården i Hov, eller i Gosmer eller Halling Kirkes våbenhus.

Tilmelding på mail: karen.bunemann@hotmail.com
eller sms: 2924 3289. Du er også velkommen til at kontakte mig, hvis du har spørgsmål.

Torsdag d. 1. marts 2018

Lørdag d. 3. marts 2018
Randlev kirke og konfirmandstue
Malene Fenger-Grøndahl, journalist, forfatter og foredragsholder med speciale i etniske minoriteter og religion. Hun er fast tilknyttet DR P1 og netavisen Sameksistens

Sigøjnere – et europæisk folk på kanten
De er et folk uden land, og de udgør Europas største etniske mindretal. I dette foredrag følger vi romaerne, også kaldet sigøjnere – på deres lange rejse fra Indien til Europa, og vi ser nærmere på, hvordan det forfulgte folk lever i dagens Europa. Foredraget baserer sig på bogen ”Sigøjnere – 1000 år på kanten af Europa” (Aarhus Universitetsforlag), som Malene Fenger-Grøndahl har skrevet sammen med sin mand efter møder med romaer i 14 forskellige lande. Foredraget suppleres med billeder.

Lørdag d. 3. marts 2018
Randlev kirke og konfirmandstue
Helle Skaarup, forstander på Løgumkloster Refugium

Altid Allerede Elsket
Denne titel er udgangspunktet for Helle Skaarups fortælling om sit liv med Peter Bastian. Helle er forstander på Løgumkloster Refugium. ”Vi fik 7 år sammen, og jeg vil gerne dele ud af alle de gaver, som jeg fik gennem mit møde og ægteskab med Peter”, siger Helle Skaarup. Bevidstheden som ressource og samarbejdspartner har været et omdrejningspunkt, og undervejs i fortællingen kommer vi omkring meget mellem jord og himmel.

Torsdag d. 8. marts 2018

Torsdag d. 15. marts 2018